Vi har løyper for alle nivåer og aldre!

Helgøya Klatrepark består i dag av 9 forskjellige løyper, to opplæringsløyper og 13 ziplines. Alle får instruksjon og opplæring når de kommer i parken, deretter må de gå opplæringsløypa. Når man føler at man er klar, går man videre til neste løype. Det er lurt å starte på de letteste løypene. Barneløypene og grønne løyper er lettest, så følger oransje, blå, så lilla, rød, svart og til slutt svart ekstrem. Det er til en hver tid flere ansatte tilstede i løypene for å ivareta de som klatrer.

Parken er åpen til kl 17.00, men løypene stenges kl 16.30. Siste frist for bestilling er kl 15.

Vi minner om at alle barn under 12 år må klatre sammen med en voksen. En voksen kan ha med seg 2–3 barn. I barneløypene og i oransje løype kan barn klatre alene, men under oppsyn av en voksen.

Nivå 1: Barneparken

Løype 1: Har 12 elementer og er 50 m lang. Plattformene er ca 70 cm over bakken. Denne løypa er for de minste barna fra 3-6 år. Det er her en starter når en er liten, og besøker klatreparken for første gang.

Løype 2: Har 6 elementer og er 95 m lang. Plattformene er ca 1 m over bakken og elementene er litt vanskeligere enn i løype 1.

Nivå 2: Oransje løype

Oransje løype passer for barn fra 6 år og oppover. I denne løypa er det 17 elementer og 2 Ziplines, den ene av dem er frittstående. Her kan du klatre på kryss og tvers og med forskjellige vanskelighetsgrader. Barnet bør være minimum 115 cm for å klatre her. Høyden over bakken er ca 150 cm. Her kan barna klatre alene med voksne på bakken eller sammen med voksne i løypa.

Nivå 3: Grønn løype/Grønn løype pluss

Grønn løype: Grønn løype er den letteste løypa i den store klatreparken, og er 3–4 m over bakken. Alle over 115 cm kan klatre her. Den består av 13 elementer og er 102 m lang. Alle løypene slutter med en zipline. Barn under 12 år må klatre sammen med en voksen.

Grønn løype pluss: En annen trasé med andre elementer (samme vanskelighetsgrad som vanlig Grønn løype). Denne løypa består av 15 elementer og slutter med en zipline. Barn under 12 år må klatre sammen med en voksen.

Nivå 4: Blå løype

Blå løype er neste utfordring. Den er 5 m over bakken og består av 13 elementer som er litt vanskeligere enn de i grønn løype. Den er 153 m lang.

Nivå 5: Lilla løype

I lilla løype må du være 135 cm for å klatre. Den består av 18 elementer, er 300 m lang og slutter med 2 fine zip-liner. Lilla løype er 7–8 m over bakken.Her har vi også et skikkelig Tarzan-hopp!  Vi har forandret på tre av løypens elementer, kom og prøv!

Nivå 6: Rød løype

I rød løype kan du virkelig få kjenne på høyden. Løypa strekker seg fra 4–14 meter over bakken. Dette er den høyeste løypa i parken! Noen elementer er til og med høyere enn i svart. I denne løypa finner du også to flotte utsiktsplattformer (blant annet den fine Helgøyabrua vår med fantastisk utsikt). Den har 15 elementer og du må være 150 cm høy for å klatre her!

Nivå 7: Svart løype

Svart løype er både fysisk og psykisk krevende. Du må være 160 cm høy for å kunne klatre der, og greie alle de andre løypene bra. Den består av 15 elementer, er 210 m lang og hele 10 m over bakken. Den avslutter med en zip-line som er ca 98 m lang og som går over hele tunet vårt.

Nivå 8: Svart Ekstrem løype

I 2018 lanserte vi en ny Svart Ekstrem-løype! Dette er løypa for deg som jakter på det ekstra kick’et! Løypa består av 7 elementer og kan klatres som en del av vanlig svart eller som en egen løype. Den er svært krevende og for de som liker en ekstra utfordring.

Raknerud-renna – En av Norges lengste zipline i en klatrepark!

Med utgangspunkt i Klatreparken kan du fra en plattform 8 meter over bakken, kjøre en av Norges lengste zipline i en klatrepark, en herlig opplevelse på ca 430 meter. Alle over 12 år og 40 kilo kan kjøre Raknerud-renna. I utgangspunktet kjører vi Raknerud-renna 2 ganger om dagen, kl. 1300 (da kjører vi så lenge det er kø og starter på igjen kl. 1500, men også etter avtale.

Prisen for kun lang zipline er kr 150,- pr. tur.
Men har du kjøpt dagskort i parken (og er over 12 år) får du kjøre lang zipline gratis (èn tur), ønsker du flere turer koster det kr 50,-

Bestill klatring
Sikkerhet og parkregler

Kontakt oss

Kontakt oss på post@helgoyaklatrepark.no

Her er vi